Hogyan tegyem emlékezetessé az esküvőmet?

Rohamléptekben közeledik közös életetek egyik legfontosabb napja és nem tudod még, hogyan szervezd meg az esküvődet, hogy emlékezetes maradjon mindenki számára? Nem akarsz olyan “12 egy tucat” stílusú eseményt, amire már egy hónap után nem fog emlékezni senki? Szeretnénk néhány ötlettel szolgálni neked, hogyan legyen varázslatos is és különleges is a nagy nap mindenki számára. Ezekről is lesz szó: fotókabin bérlés esküvőre, különleges meghívók, vendégváró ajándékok és sok minden más.

Mindenki volt már esküvőn eddigi élete folyamán és kialakult egy kép bennünk arról, hogyan is néz ki egy ilyen nap. Igaz, ezek a szokások változnak településenként, de mindenhol megtalálhatóak a közös momentumok mint a szertartás, nyitótánc, torta felvágása, csokordobás, stb. Ilyen téren nincs semmi újdonság egyik esküvőben sem. Pedig minden egyes ifjú pár azt szeretné, hogy természetesen rajtuk kívül a násznépnek is ez legyen a legemlékezetesebb esküvője amin résztvettek addig, amiről hosszú idő múltán is beszélni fognak.

Ha eredeti akarsz lenni, felejtsd el mindazt amit tudsz egy esküvőszervezésről, felejtsd el a megszokott dolgokat és próbálj meg egyedi, különleges elemeket becsempészni az események menetébe. Egy idő után senki sem fog emlékezni arra milyen frizurád volt, milyen tortát ettek, milyen volt a zene, az unalmas köszönőajándékok pedig a kukában végzik. De, íme néhány példa, mivel dobhatod fel az esküvődet:

Kezdjük a legelején: egyedi meghívók

Különleges esküvői meghívók - Photobomb.hu
Különleges esküvői meghívók – Photobomb.hu

Nyugodtan elfelejtheted az egyszerű papír alapú meghívókat, ehelyett törekedj itt is a szokatlanra. Rendelj fába gravírozott vagy üvegcsékbe rejtett meghívókat, de ha már papír akkor az is inkább scrapbook vagy quilling technikával készült legyen. Egy egyszerü kereséssel sok ilyet találsz az interneten és nagy előnye talán még az is, hogy egyes elemeket egy kis ötletességgel még te is elkészíthetsz és valljuk be, ha lehet ki ne szeretne spórolni dolgokon, hisz egy esküvő lebonyolítása nem a legolcsóbb móka.

Legény- és lánybúcsú

Igaz, ennek a szervezése nem a fiatal pár dolga, de azért essen róla néhány szó. Ennek is nagy hagyománya van, hiszen ez az utolsó olyan esemény ahol a menyasszony a vőlegénye nélkül és a vőlegény a menyasszony nélkül szórakozik és a barátok elbúcsúztatják őket. Hogy igazán maradandó élmény legyen ez is, fontos hogy ne az esküvő előtti nap legyen megtartva, csak a legjobb barátok vegyenek részt benne, készüljetek játékokkal, akár vicces fotózással is egy fotóautomata segítségével és fő a spontaneitás, de azért ne erőltessetek semmit a menyasszonyra vagy a vőlegényre. Jó ötlet lehet egy wellness hétvége valamilyen klasz helyen, amit jó előre gondolkodva olcsón megkaphatsz.

Ne szombatra időzíts és semmi esetre sem vasárnapra!

Szinte már berögzött szabály, hogy esküvő csak szombaton lehet. Felejtsd el! Sokkal praktikusabb pétek délutántól kezdeni, mert a násznép nagy része jobban elengedi majd magát, tudva, hogy előtte még a teljes hétvége, amikoris kipihenheti magát. Arról nem is szólva, hogy egy pénteki terembérlés olcsóbb lesz és könyebben lefoglalható mint a szombati.

Egyedi helyszínre törekedj!

Nem mindig a legfelkapottabb rendezvényterem a legjobb választás. Természetesen itt megkapsz mindent a legjobb minőségben, de ugyanazon a helyen volt és lesz még jónéhány esküvő, tehát az eredetiség ilyen esetben helyből kilőve. Szervezd egy vidéki rendezvényterembe különlegesebb környezetbe, ahol a természet közelsége adhat egy plusz élményt mindenkinek. Nyári rendezvény esetén nagy előny ha van egy nyitott kertrész is ahol különféle játékokat szervezhetsz: frizbi, tollaslabda, ping-pong, minigolf, stb. Senki nem fog a székén punnyadni és mókás lesz nyakkendős uriembereket látni pingpongozni. Felállíthatsz egy fotós sátrat is, ahol a vendégek fotóautomatával készíthetik a vicces fotókat.

Ne feledd, a fotókabin bérlés esküvőre, egy kötelező elem!

Fotókabin bérlés esküvőre, egy kötelező elem - Photobomb.hu
Fotókabin bérlés esküvőre, egy kötelező elem – Photobomb.hu

Mi az amire leginkább emlékezni fognak a vendégek az esküvődből? Nem a kötelező elemek, hanem a tartalmas szórakozás lesz az amiről mindenki szivesen beszél majd. A fotókabin pont az a fajta szórakozás amire a násznépnek szüksége van! Felemel a székről fiatalt és időst is, hisz nem minden nap látod a násznagyokat bohóc parókával a fejükön, a menyasszonyt vicces szemüveggel az orrán, a vőlegényt mexikói kalapban vagy a szomszéd nénit, amint nyuszifülekkel pózol a kamera előtt! Mindenkinek egyből megjön a jókedve és gyártják majd a jobbnál jobb emlékeket, amit nyomtatott formában egyből kézhez is kapnak. A fotókabin előtt pózolni és fotózkodni egy igazi maradandó élmény minden résztvevő számára. Felejtsd el azokat alkalmakat, amikor a vendégek unatkoztak addig, amíg el nem aludtak a székükön! Lepd meg őket egy kellemes, vidám tevékenységgel és biztos lehetsz benne, hogy nem fognak unatkozni! A fotókabin bérlés esküvőre egy kötelező elem kellene legyen, annyi előnyt nyújt minden rendezvényen.

Játszósarok gyerekeknek

Különíts el egy részt a teremben és alakítsd át játszósarokká a gyerekek részére. Nem kell nagy befektetésre gondolni, elegendő pár tucat előre kinyomtatott kifestő minta, ceruzák, hajtogatható szines papír, néhány játék. Ha netalán be tudsz szervezni egy fiatal lánykát, hogy bébiszitter legyen, annál jobb. A szülők módfelett hálásak lesznek, ha a gyerkőcökre való figyelés terhét leveszed a vállukról és többet foglalkozhatnak majd a szórakozással.

Legyen hely hová elvonulni!

Egy esküvő az az esemény ahol összejönnek rég látott barátok, családtagok is és igény lenne egy olyan helyre ahol össze tudnak ülni, beszélgetni kicsit nyugodtabb körülmények között. Számos olyan rendezvényen voltunk már, ahol nehéz volt túlharsogni a zenét és képtelenség volt megérteni egymást. Egy olyan esemény ahol a régen látott barátommal egy jót dumcsizhatok, sokáig megmarad majd az emlékezetemben!

Maradandó köszönőajándékok

Illatgyergyák, apró kis vackok, magvak, kis üveges pálinkák. Szerinted ezek mennyi ideig maradnak meg, mennyire lesznek emlékezetesek? Segítek: semeddig. Törekedj itt is arra, hogy olyan köszönőajánkékokkal szolgálj amik nem megszokottak és nem dobják ki őket hamar. Erre is tökéletesen megfelel a fotókabin, vagy más néven fotóautomata, szelfigép nyújtotta szolgáltatás, mert az esküvő közben készült vicces fotók kinyomtatásra kerülnek és ezek igazán maradandó emlékek lesznek. Kérheted ezek mágnesezését is és akkor a násznék hűtőmágnesként is használhatja majd és sokáig emlékezni fognak a ti nagy napotokra. Igényelhetsz vendégkönyvet is, amibe az esemény közben beragasztják a fotókabinnal készült képeket és mindegyik mellett hagyhatnak egy kézzel írott üzenetet is. Nincs is ennél meghatóbb, ha majd évek múltán kinyitod az albumot és végigolvasod a vendégek jókívánságait. 

Kézzel készített gravírozott ajándéktárgyak - GravEra
Kézzel készített gravírozott ajándéktárgyak – GravEra

De kereshetsz más kézzel készített köszönőajándékokat is, mint pl névre szóló gravírozott pohár (ami lehet ültetőkártya is az asztalon), kerámia szalvétagyűrű, levendula párnácskák, gravírozott hűtőmágnesek és sok egyéb mást is. A lényeg, hogy legyen eredeti!

Egy fotókabin nem csupán “emlékeket gyárt” a rendezvény ideje alatt, de egy olyan kulcsfontosságú hely is a teremben, ahol együtt szórakozhatsz a meghívottakkal és közös fotókat készíthetsz, kötetlen keretek között. Bérelj fotókabint esküvőre és biztosítsd a vendégeknek a felhőtlen szórakozás lehetőségét.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük