Tippek. Hogyan szervezz tökéletes farsangi bulit

A farsang a vízkereszttől húshagyókeddig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsang a párválasztás időszaka volt és egyben fontos „esküvői szezon”, mivel a húsvéti böjt időszakában már tilos volt esküvőt tartani. A falvakban a legények szervezték a bálokat. A lányok rokonaik közvetítésével bokrétát adtak a kiszemelt legénynek, aki a farsang végén nyilvános színvallásként a kalapjára tűzte. A báli szezon és táncmulatság lényege az eljegyzés volt. Manapság azonban már bárki szervezhet farsangi bulit és többnyire azért nem végződik mindegyik leánykéréssel. 🙂

Ha egy tökéletes farsangi bulit szerveznél, fontos az, hogy mint bármilyen más rendezvény esetén, idejében kezd el a szervezést és az esemény előkészítését. Átgondolt terv alapján kell mindent megszervezni és akkor igazán emlékezetes buli marad mindenki számára.

Lássuk, milyen dolgokra kell odafigyelj ha farsangi bulit szervezel

1.  A legjobb helyszín a farsangi bulihoz

Nincs ilyen. Bárhová lehet egy jó bulit szervezni, természetesen a meghívottak számának függvényében. Ha csak pár jóbaráttal csapnál egy bulizós estét, akkor otthon a nappalidban is megteheted egy kis odafigyeléssel, tematikus dekorációkkal. Gyerekek az osztályteremben vagy oviban, kisebb cég az irodákat is használhatják erre a célra, persze kisebb átalakításokkal. Az ideális mégis egy étterem, pub vagy rendezvényterem, ahol ezek szolgáltatásai által nyújtott előnyöket célszerű kihasználni. Egy dologra azért figyelj oda, hogy ezeket a helyeket idejében le kell foglalni!

2. Ne feledkezz meg a jelmezekről

Vicces kiegészitők a fotókabinok kötelező kellékei - Photobomb.hu
Vicces kiegészitők a fotókabinok kötelező kellékei – Photobomb.hu

A farsangi buli jellemzője a jelmezes megjelenés, ezért fontos hogy jó előre lefoglald ezt is egy kölcsönzőből. De ha igazán egyedi akarsz lenni, akkor kis kézügyességgel, egy varrógéppel felszerelve tuti jó és különleges jelmezt tervezhetsz magadnak. Viszont egy buliba nem mindenki megy ilyen szervezetten, van aki csak utolsó pillanatban dönt arról, hogy megjelenik a farsangi bulidon. Számukra szerezz be néhány vicces kiegészítőt, hogy ők se érezzék magukat kirekesztve. Ha fotókabint bérelnél, akkor alapjáraton kapsz majd rengeteg vicces kiegészítőt a fotózáshoz, ami tökéletes lehet erre az alkalomra.

3. Meghívó a bulira

Minden bulira illik meghívót készíteni. Ez gyerekek esetén lehet egy kézzel készített rajz, gimisek körében már nem ritka egy jó rajztudással rendelkező grafikus aki számítógépen megszerkeszt egy tuti jó meghívót, de cégen belül elegendő lehet egy kör email a szervezőtől vagy akár egy Facebook esemény készítése, amivel sokkal nagyobb réteget érhetünk el egy nagyobb esemény szervezése esetén.

4. Farsangi finomságok

Szalagos fánkot kötelező sütnöd ha farsangi bulit szervezel - www.mindmegette.hu
Szalagos fánkot kötelező sütnöd ha farsangi bulit szervezel – www.mindmegette.hu

Nincs farsang fánk nélkül! Magyarországon a szalagos fánk a XIX. században terjedt el, és egyre több helyen lett szokássá, hogy farsangkor az asztalra kerüljön ez a finomság. A farsangi fánk csábítóan finom édesség, élesztős, édes kelt tészta, amelyet bő olajban kisütünk, és a tökéletes eredmény érdekében baracklekvárral tesszük tökéletessé. De ha nem lenne időd ilyenekkel foglalkozni, érdemes egy kisebb-nagyobb svédasztalban gondolkozni az eseményre, mert teli hassal még a szórakozás is jobban megy!

5. Programok

A farsanghoz hozzátartoznak a különféle közös játékok, versenyek, bemutatók. Rendezhetsz jelmezversenyt, tombolát, karaokét, táncversenyt. Ezek a programok felpörgetik az eseményt.

6. Fotózás, fotókabin bérlés

Ha farsangi bulit szervezel, mindenkép gondolnod kell az esemény megörökítésére is. Természetesen mindenki zsebében ott lapul egy-egy okostelefon és mindenki készít fotókat, de ha igazán profi képeket szeretnél az eseményedről, akkor szükséged van egy fotósra vagy/és fotókabinra.  A fotós folyamatosan a vendégek után járhat és készítheti a jobbnál jobb pillanatfotókat az eseményről, a fotókabin pedig folyamatosan lefoglalja a vendégeket!

Bérelj fotó automatát - Photobomb.hu
Bérelj fotó automatát – Photobomb.hu

A fotókabin vagy más néven fotóautomata, szelfigép, rengeteg vicces kiegészítővel érkezik, ami persze jó segítség lehet azoknak is akik jelmez nélkül érkeztek. Kalapok, maszkok, szemüvegek, parókák és rengeteg más kiegészítő várja, hogy felpróbálják őket. A fotóautomata megindítása után azonnal fotózkodni fog akarni minden vendég, főleg hogy megörökítsék a jelmezüket és persze azt a napot is, amikor olyan jól érezték magukat azon a farsangi bulin. A fotóautomata bérlés egyik nagy előnye a telefonnal való fotózkodással szemben, hogy itt mindenki azonnal kézhez is kapja nyomtatott formában az elkészült képet és természetesen ez egy maradandó emlék lesz.

Ha farsangi bulit rendeznél a közeljövőben, akkor gondolj arra, hogy egy fotókabin bérlés micsoda plusz élmény lehet az eseményen. Egy olyan élmény ami maradandó jó élményekkel gazdagítja majd a résztvevőket. A fotókabin segítségével nem csak legjobb, legemlékezetesebb pillantatok örökíthetőek meg, hanem a legunalmasabb céges összejöveteleket is se perc alatt igazi szórakoztató találkozóvá varázsolhatjuk. A vicces fotók és kellékek segítségével mindenki könnyedén kiengedheti a fáradt gőzt s nem utolsó sorban a közösség is összekovácsolódik. Élj hát a lehetőséggel!

Ha kedvet kaptál töltsd ki a következő űrlapot és rendeld meg a fotókabint, amely által a legtutibb szervező lehetsz.
Hogyha farsangi bulit szervezel, keress minket bizalommal az info@photobomb.hu email cimen vagy a 06-70-294.7889  telefonszámon és megtervezzük a számodra legtökéletesebb szolgáltatások listáját!

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük